ascabrio header

Onderhoud

Beste bezoeker of klant, Wij krijgen regelmatig vragen over het onderhouden van cabrioletkappen. Graag geven wij u een aantal suggesties en tips zodat uw softtop cabriodak langer meegaat. Deze suggesties en tips voorkomen dat uw cabriodak sneller scheurt of dat er gaatjes ontstaan.
Heeft u vragen? Bel voor advies of rij even langs!

Tip 1

Een mooie softtop cabriodak blijft lang mooi als je hem goed onderhoud. Dat is voor iedere cabrio liefhebber een must! Zorg daarom dat uw dak regelmatig wordt schoongemaakt. Dit vergroot aanzienlijk de levensduur van uw kap.

Tip 2

Als u uw cabriodak schoonmaakt, let dan vooral op de afsluitingen. Dit zijn gevoelige plekken waar veel vuil kan ophopen en schade kunnen veroorzaken.

Tip 3

Heeft u als cabrio eigenaar een glazen achterruit dan kunt u deze schoonmaken met autoglas reiniger. Zorg dat u de achterruit van uw cabrio goed afspoelt. Niets is schadelijker dan een schoonmaakmiddel wat kan bijten in uw stof en kapnaden.
Heeft u vragen? Bel voor advies of rij even langs!

Tip 4

Heeft u als cabrio eigenaar een plastic achterruit dan dient u extra voorzichtig te werk te gaan. Zand en ander vuil kan namelijk op uw ruit achterblijven. Als uw niet eerst uw plastic achterruit afspoelt ontstaat het risico dat u krassen kunt veroorzaken. Na het afspoelen kunt u uw achterruit met een spons wassen. Goed nadrogen!

Tip 5

Gezien tip 4 raden wij cabrio eigenaars die een plastic achterruit bezitten, het bezoeken van een wasstraat af.

Tip 6

Als het mogelijk is, parkeer uw cabrio niet onder een boom. Een boom kan troep kan achterlaten bovenop uw dak, laat staan het ongerief van vogels wat omlaag kan vallen.

Tip 7

Check regelmatig de hydraulische vloeistof als uw cabriodak automatisch werkt. Bij onderhoud wordt hier vaak niet naar gekeken!
Heeft u vragen? Bel voor advies of rij even langs!

Tip 8

Sluit uw cabriodak bij het parkeren. Uw cabriodak blijft hierdoor mooi in vorm en voorkomt onnodige kreukels.

Tip 9

Als uw cabriodak nat is, doe hem dan liever niet open maar laat uw cabriodak eerst drogen. Het stofmateriaal kan namelijk bij het opdrogen wat gaan krimpen waardoor het sluiten moeizamer kan verlopen.

Tip 10

Mocht er in de aankomende winter sneeuw vallen op uw cabriodak. Veeg dan met een zachte borstel het sneeuw van uw dak zodat uw krassen voorkomt.
.

Heeft u een vraag of tip die u wilt delen? Laat dan gerust uw reactie onder deze pagina achter!